Digitaliseren van uw Normal8 of Super8 films

Uw Super8 en Normal8 films kunnen wij voor u digitaliseren, de films worden beeld voor beeld gescand en op kleur en scherpte gecorrigeerd ook ruis wordt zoveel mogelijk verminderd en opgeslagen als een MP4 bestand.

Alles wordt in HD resolutie gescand, maar dit houd natuurlijk niet in dat de beelden HD zijn, de meeste films zijn meer dan 40 of 50 jaar oud u zult altijd imperfecties zien in het beeld zoals korrel of kleine onscherpte, we proberen het beste uit de film te halen wat mogelijk is, er zijn aanbieders die zeggen in 2K te scannen, dit heeft weinig zin omdat het bron materiaal (de film) niet beter wordt met een hogere resolutie dan HD.

De films worden opgeslagen op een USB stick die al bij de prijs inbegrepen is.

Maar ook op DVD is mogelijk als u dit liever wenst.


Prijzen digitaliseren Normal8 en Super8.

De prijzen zijn inclusief bewerking film en usb stick. wij brengen geen extra kosten in rekening zoals opstartkosten, wisselen filmspoel en bewerkingen, we houden het liever overzichtelijk met één prijs.

De prijzen die u ziet staan zijn de echte prijzen per filmspoel, geen verborgen kosten.

Het duurt ongeveer 3 - 4 weken voor uw films klaar zijn.

Diameter filmspoel Prijs Inclusief USB stick en nabewerking
7 cm ongeveer 3,5 min film € 9,50 per spoel Ja
9 cm ongeveer 6,5 min film € 10,80 per spoel Ja
13 cm ongeveer 13 min film € 14,95 per spoel Ja
15 cm ongeveer 20 min film € 23,95 per spoel Ja
18 cm ongeveer 26 min film € 27,50 per spoel Ja
21 cm ongeveer 40 min film € 45,50 per spoel Ja
25 cm ongeveer 55 min film € 61,50 per spoel Ja

Alles is inclusief nabewerking van uw film, kleurverbetering, contrastverbetering en ruis vermindering, hier worden geen extra kosten voor berekend.


Super8 films met geluid

Heeft u super8 films met geluid dan kunnen wij dit ook voor u digitaliseren.

De kosten voor het geluid bij uw film zetten is als volgt:

7 cm spoel:    € 4,50

13 cm spoel:  € 5,00

15 cm spoel:  € 6,50

18 cm spoel:  € 7,00

21 cm spoel:  € 8,00

25 cm spoel:  € 9,50


Hoe kunt u uw films aanleveren bij ons?

Als u in de buurt van Enkhuizen woont kunt u het beste langs komen in de fotostudio, we spreken dan ook alles even met u door, persoonlijk contact vind ik erg belangrijk zodat alles naar uw wens verloopt.

Woont u te ver weg, dan kunt u het ook opsturen, het liefst via aangetekende post, neemt u van te voren altijd contact met ons op via het onderstaande formulier.

Alle opdrachten worden door Fotograaf Marinus Ruiter zelf gescand en bewerkt, ik heb 23 jaar ervaring in de fotografie en veel ervaring met contrast, belichting, kleurzweem en dergelijke, ik probeer het beste uit uw film te halen wat mogelijk is.


Voordat u de films opstuurt, vul eerst onderstaande formulier in, wij nemen dan contact met u op via e-mail over de totale kosten en wat uw wensen eventueel nog zijn.